Un copil ajuta… un copil

Azi m-am trezit bine. Am fost la cumparaturi, am cumparat flori si inca afisez un zambet idiot pe fatza. Cred ca mi-am dat seama ca nu merita sa iti faci “griji” legate de oamenii care te inconjoara cu “ganduri bune”. :)

In dimineata asta, cand multi dintre voi inca mai dormiti o sa va redau povestea unui copil care ajuta alt copil. Nu a pus poza pe facebook sa ceara like sau share, ci a cerut ajutorul tatalui sau. Felicitari micutule! Daca copiii din ziua de azi au inceput sa ia atitudine inseamna ca e un lucru bun si poate e bine ca unii parinti sa invete. Cine stie… poate pana la urma mai exista un dram de bun simt si bunatate in tara asta.

O poveste a unui copil ce suferă a impresionat un alt copil care suferă doar pentru fotbal. Ediţia print şi online a Gazetei Sporturilor a publicat problemele unui puşti de 4 ani, timişoreanul Eduard Gabriel Reitmayer, care suferă de sindromul Hunter şi are şi sternul înfundat.
Pe scurt: ca organismul său să reziste, face perfuzii săptămînal, ale căror costuri ajung la multe mii de euro pe an, perfuzii ce-i dau şansa să crească şi să aibă posibilitatea de a se descurca singur. “Datorită Ministerului Sănătăţii, şi Edi, şi ceilalţi 5 copii din ţară diagnosticaţi cu acest sindrom fac perfuziile şi au şansa să-şi continue viaţa, de fapt să lupte pentru ea”, mărturiseşte Rafael Reitmayer, tatăl puştiului. Dar mai sînt şi alte tratamente, diverse forme de terapie, o operaţie, în Germania, de unde se aşteaptă o programare cît mai devreme şi din zi în zi, adică, pe cifre, peste 25.000 de euro nota de plată.

Online salvator
Un alt copil, Andrei Thiess, 9 ani, a citit pe site povestea lui Edi. Şi i-a arătat şi tatălui său ceea ce i se întîmplă puştiului de pe Bega. Întîmplarea face ca părintele celui de-al doilea băiat să fie tocmai omul care aduce Barcelona la Bucureşti, Adrian Thiess, unul dintre organizatorii principali. Edi va fi mîine seară pe stadion. Chiar dacă mai are mult pînă la vîrsta de 8 ani, ce i-ar permite să fie printre escortele fotbaliştilor atunci cînd vor ieşi pe gazon, timişoreanul va fi ajutat de către Andrei să respire acelaşi aer cu Messi, Xavi sau Iniesta. Fiindcă între copii nu există acelaşi diferenţe ca între oamenii mari, visele se pot îndeplini şi împreună. “Mulţumim tuturor ce ne-au ajutat şi ne ajută pentru Edi! Eu şi mama lui ne-am dedicat viaţa lui”, spune părintele puştiului. 

Mai multe pe gsp.ro

Sa aveti un weekend placut si poate bagati ceva la cap si invatati ca nu banii pe care ii ai te face mai bogat. Gesturi de acest gen iti arata bogatia… din suflet.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool