Suntem prea multi in Romania! Muriti ba mai repede!

Poate sunt eu mai dobitoc si nu ma inteleg eu bine cu politica, dar… politicienii stiu politica? Si acum sa va spun de ce imi dau eu cu parerea personala, despre politica facuta in tara in care ne-am nascut, traim si murim (altii de foame, altii degeaba).
Mai zilele trecute domn’ Presedinte Traian Basescu declara intr-o emisiune urmatoarele:

“Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti”, a spus preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la legea care prevede îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012 şi care a fost contestată de opoziţie la Curtea Constituţională. (sursa: Gandul)

Bun asa deci. Nu avem bani.
Sa inteleg ca a crescut populatia Romaniei si nu mai avem cu ce sa ii hranim? Sa inteleg ca unii au furat prea mult si pana sa isi dea seama ca trebuie sa se si opreasca a fost prea tarziu? Sa inteleg ca la unii se poate da mariri si la altii nu? Sa inteleg ca degeaba avem mai multe institutii, ca doar una ia decizii? Sa intelegem ca pot sa mor, ca oricum nu avem bani?

CONSTITUTIA ROMANIEI

ARTICOLUL 1: Statul român

(1) România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

(2) Forma de guvernamânt a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic si social, în care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, în spiritul traditiilor democratice ale poporului român si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – în cadrul democratiei constitutionale.

(5) În România, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Ciudata e viata in Romania. Ma intreb oare ce rost mai are Constitutia, ca oricum noi facem ce vrem.
Oare Constitutia e schimbata si eu nu am aflat? Hmmm…

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool