Prizonieri in zapada… in Bucuresti

Gata acum m-am linistit si… dupa o baie firbinte m-am gandit sa trantesc un post pe blog. De fapt o sa trantesc doua posturi, unul despre cum m-am luptat cu zapezile si al doilea despre cum Tuaregu’ prosteste. :)
Aventura a inceput ieri pe la ora 20 cand cei de la Enel au crezut de cuvinta sa ne lase fara curent. Dupa o zi de dat la zapada, asta imi mai trebuia. Am sperat ca pana la urma or sa rezolve problema si au rezolvat-o… dupa 20 de ore (al naibi 20 asta :) ).  Stand fara curent, am decis ca trebuie sa duc copilul la bunici pentru ca nu puteam sa il tin in frig. Bun… am dezapezit iar, am mai curatat masina si dupa cateva “hopuri” am reusit sa merg prin zapada vreo 20 de metrii. Din pacate cu toata inversunarea mea, dar si a masinii nu am mai putut merge. Zapada viscolita pur si simplu suspenda masina si ramaneam fara aderenta. Norocul a venit de la un vecin (caruia tin sa ii multumesc mult) care a scos Loganu de la munca din curte sa nu ramana inzapezit a doua zi (traiasca loganul), si a mers cu sotia mea si soarecul pana la bunici.
Dupa ce m-am chinuit, sau mai bine zis am chinuit masina sa o intorc si sa o duc in fata curtii am mers vreo 300 m prin zapada de 1 m pana la bulevard si am luat un taxi… sa imi recuperez sotia. Soarecu’ e in prezent “basculat” la bunici pana duminica… Party people!!! :)
Dimineata m-am apucat iar de zapata si am evaluat pagubele la masina… tot ce a fost plastic pe sub masina e rupt. Intre timp un “vecin” si-a adus un buldoexcavator ca sa-i deszapezeasca, insa din pacate nu am putut sa folosesc si eu utilaju’… deszapezea numai drum pentru Tuareg (va povestesc mai multe in postul urmator).
Cu ajutorul unui coleg de la munca am facut rost de numarul de telefon al unui alt utilaj si am curatat zapada, asa ca am plecat cu masina (nu am 4×4… am o Skoda Octavia) la mici cumparaturi pe drumul proaspat curatat de zapada. Surpriza a venit la iesirea din cartierul unde stau (da stau la casa si am vecini cu Tuareg… sa nu va ofticati ca nu aveti de ce :) ) unde drumul e BOMBARDAT pur si simplu. Pe drum au fost facute santuri de aproape 60 cm, asa ca am pus Skodita iar la munca. O munca care putea fii comparata cu un plug de zapada. Pur si simplu oamenii de pe strada se inchinau cand vedeau masina ca trecea prin acele transee, asta in conditiile in care garda la masina este de aprox. 20 cm. Am iesit din acele “prapastii” si am ales la intoarcerea de la cumparaturi sa las masina in capatul strazii… Nu merita sa o rup prin “transee”. Pe la ora 16:30 cred ca au adus astia de la Enel o cistena de curent, asa ca am pus mana pe telefon si am sunat la ADP sector 5. Aici surpriza… lucrau pana la ora 16. WTF.
Poze cu marea inzapezire gasiti AICI. Am sunat la comandamentul de iarna de la PMB sa ne scape de transee… Acum asteptam minunea. :)

Sa aveti o seara placuta! Urmeaza postul cu Tuaregu’! ;)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool