Managementul prost si falimentul TVR

Citeam zilele trecute un articol legat de concedierile de la TVR si ma “minunam” cat de buni sunt unii manageri. Acum nu ma laud ca am terminat o facultate cu specializarea management, insa in primul an de facultate profesorii te invata cateva reguli de baza, printre care una foarte simpla: concedierea nu este o solutie de redresare financiara.
Acum sa ne intoarcem la TVR, care de multi ani este condus prost, iar cei care sufera sunt angajatii care vin la munca si isi fac treaba. Toata chestia asta e ca si cum ai avea o parcela de teren (ca tot e la moda statutul de mosier) si tu nu stii sa iti vinzi recolta.
Managerii care au facut umbra TVR-ului multi ani nu stiu altceva sa faca decat sa umble la numarul de angajati, la salarii sau la programul de lucru.
Cred ca totusi cineva nu vrea sa vada ca principala problema sunt managerii care si acestia trebuie sa raspunda pentru proasta gestionare a fondurilor, dar si a lipsei de audienta, insa in Romania pestele chiar daca se impute de la cap… se taie de la coada.
Romania, ca tara a tuturor posibilitatilor, da dovada de multa “tarie de caracter” promovant nonvalorile, iar cei care au rezultate sunt trasi pe linie moarta fara sa existe explicatii, lucru general valabil in societatea noastra.
Acum imi pun intrebarea principala… De ce vrei sa conduci ceva daca nu te pricepi? Mi-am raspuns tot eu dupa cateva tigari: Pentru bani si interese personale! DA, interesele personale primeaza in fata fisei postului pentru ca stii ca nu te trage nimeni la raspundere pentru faptul ca esti prost facut gramada.
In final le-as transmite celor care ani de zile au “halit” salarii mari fara sa isi faca treaba sa isi vada de treaba lor si sa nu se mai uite peste gard la altii, atata timp cat au fost in aceasi situatie. Nu sunt impotriva salariilor mari (sa nu ma intelegi gresit), insa ele sa reflecte munca prestata si nu functia.

P.S. De azi am revenit! :)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool