EXCLUSIV: Inventie romaneasca – Gazeificare deseuri

Din pacate Romania nu stie sa recunoasca si sa se foloseasca de inventiile romanilor care investesc, preferand sa arunce banii pe fereastra. Un astfel de roman este dl. Costin Francu care a pus pe picioare in orasul Sacele, jud. Brasov o fabrica de  gazeificare a deseurilor menajere. Arderea acestor deseuri se face cu un tun de plasma, rezultand energie electrica… ieftina. Ce e foarte interesant abia acum vine. In urma inceperii activitatii a acestei investitii de aproximativ 20 milioane de euro, judetul Brasov poate scapa de procedura de infringement sub care se afla.

Gropile de gunoi din mai toata tara sunt niste focare de infectie si se comporta ca niste bombe ecologice care pot exploda in orice clipa. Ce e dureros, este ca nimeni nu face nimic pentru rezolvarea acestei probleme. CE a bagat Romania in procedura de infringement pentru nerespectarea acordului privind gropile de gunoi.

Dupa cum se vede, solutii exista chiar la noi in tara, insa ne este greu sa recunoastem pentru ca e mai simplu sa inchidem ochii la solutiile autohtone. Partea nasola (daca pot spune asa) este ca unii pun “bete in roate” acestor tip de inventii, in loc sa le promoveze.

Voi vreti o Romania mai curata sau vreti ca copiii vostri sa traiasca in gunoaie?

P.S.: Pentru mai multe informatii legate de aceasta inventie puteti sa ma contactati pe email.

UPDATE: Adresa de contact a inventatorului si proprietarului acestei fabrici este www.dunareasa.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “EXCLUSIV: Inventie romaneasca – Gazeificare deseuri”

 1. viorelos says:

  Buna treaba

  spor la treaaba romani.

 2. eugen cincu says:

  Aş dori dacă este posibil să primesc datele Dv. de contact, tel, e-mail.
  Sunt foarte interesat de invenţia Dv. şi doresc să putem lua legătura. 0722659396-0744659396 eugen.cincu”yahoo.com.

 3. Lucrez intr-o firma de proiectare si am fost implicati in mai multe proiecte de instalatii de ardere rezidii . Dorim sa contactam firma din Sacele pentru a realiza o actiune de promovare in regiunea noastra si pentru o eventuala colaborare.

 4. dorel says:

  pare super tare proiectul!
  am si eu o singura curiozitate, daca din procesul tehnologic sunt evacuate in atmosfera gaze reziduale,debite evacuate,concentratii..d-alea..nox,so2..cov-uri…la prima vedere pare un proiect bun..

 5. Gh. POPA says:

  Buna ziua!Ma intereseaza cum se face pornirea instalatiei,care este capacitatea de prelucrare zilnica,care este consumul de electricitate al instalatiei,care este puterea produsa si care este bilantul emisiilor in ansamblu.Care este timpul acordat de autoritatea de mediu pentru experimentare si obtinerea avizului final de functionare?Daca intreprinzatorii autohtoni sunt interesati ori autoritatile locale sprijina initiativa in domeniu? ANRE a fost contactata?Multumesc pentru lamuriri.G.P.

 6. popa liviu says:

  Ar fi extraordinar , daca dl. primar al PITESTIULUI ar putea afla de acest lucru ! Daca s-ar putea trimite la PRIMARIA PITESTI un material ref. la realizarea acestei centrale de COGENERARE ! La Pitesti sunt mari probleme la Societatea Termo Calor Comfort din cauza pretului de cost URIAS al agentului Termic ! Va rog daca aveti posibilitatea sa-i trimiteti la Primaria din PITESTI un material exemplificativ cu centrala de COGENERARE de la SACELE !Poate ca va intelege si dl primar TUDOR PENDIUC ca viitorul nu mai este al GAZELOR NATURALE sau al GAZULUI METAN !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool