Cotidianul.ro face presa cu femeia de serviciu

In urma cu cateva zile ziarul Cotidianul a publicat o stire prin ne spunea ca doamna Carmen Valica, corespondent Radio Romania la Bruxelles a adresat o intrebare privind pozitia Comisiei Europene legata de o eventuala arestare a judecătorilor de la Curtea Constituţională a României.
Cred ca intre doua birouri sterse de praf si un joc de solitaire femeia de serviciu (sursa) a aruncat in presa o minciuna menita sa defaimeze postul national de radio.  Am impresia ca in lipsa de redactori cei de la Cotidianul apeleaza la surse mai nonconformiste si “demne” de (ne)incredere. Din pacate regula de baza cu verificarea a trei surse nu a functionat pentru ca portarul plecase la masa, iar paznicul dormea.
Acest “ziar” a pus Romania intr-o situatie penibila publicand o minciuna si nici pana in acest moment nu a acordat doamnei Carmen Velica dreptul la replica.

Drept la replica 

Către Cotidianul.ro,

Cornel Nistorescu

Vlad Dumitraș

 In urma publicarii pe pagina cotidianul.ro a articolelor “Regim de unităţi secrete, ofiţeri acoperiţi şi agenţi de influență, Ce propagandă face Radio Romania Actualităţi?” (6 iulie), Carmen Valică a lansat la Bruxelles bomba cu arestarea judecătorilor de la Curtea Constituţională a României” (6 iulie) și “Dovezile dezinformării.  Cum a fost intoxicată Comisia Europeană de corespondentul RRA de la Bruxelles” (7 iulie)

 Vă anunț că articolele menţionate conţin informații false, precum şi afirmații defăimătoare și mincinoase despre mine.

-       Nu am vorbit niciodată cu nimeni despre vreo arestare a judecătorilor Curții Constituționale a României sau despre desființarea Curții Constituționale. Nu m-am întâlnit cu Mina Andreeva în data de 3 iulie, nu i-am adresat niciodată întrebarea menționată (între ghilimele) în articolul domnului Vlad Dumitraș din data de 6 iulie. Întâlnirea nici nu ar putea fi confirmată de Mina Andreeva pentru că ea nu a existat.

-       “Analiza” menționată în articolul din 7 iulie este analiza pe care doamna Reding a cerut-o în data de 3 iulie și care nu mai avea obiect, deoarece  USL  precizase ulterior că în niciun moment nu s-a pus problema ca USL să inițieze revocarea vreunui judecător al Curții Constituționale.

-       Nu am dat dovadă de nici un fel de partizanat politic. Nu există nici un produs jurnalistic realizat de mine, de la începerea carierei jurnalistice în urma cu 12 ani, care să fie rezultatul vreunui partizanat politic.

-       Nu sunt prietenă cu eurodeputatul Monica Macovei, iar postările mele de pe contul de twitter nu dovedesc nimic în acest sens.

-       Nu sunt “clujeancă”, nu mi-am inceput cariera în radio la BBC România.

-       Nu îl cunosc pe Carol Sebastian.

 Deoarece nici una din declarațiile publicate de cotidianul.ro cu privire la persoana mea nu este adevărată, vă solicit publicarea acestui drept la replică în integralitate pe fiecare dintre paginile care includ cele trei articole, intr-o incadrare care sa ii asigure vizibilitatea pentru un numar similar de postari ca cel al articolelor difuzate fără solicitarea unui punct de vedere din partea mea.

 Mentionez că voi apela la toate mijloacele legale în vederea apărării reputației profesionale.

 Carmen Valică

8 iulie 2012

 
Inregistrarea conferintei de presa

Distribuiti ca sa stie toata lumea cum minte Cotidianul.ro!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Free Page Rank Tool